Chateau    de Latour Chateau    de Latour
Hôtel *** Restaurant
Site créé par Michel Blaise © 2014 - 2024 www.mbcom.be
Château de Latour Bernard THOMAS 1 Rue du 24 Août B-6761 Latour-Virton Belgium Tel : +32 63 57 83 52 Fax : +32 63 60 82 19 info@chateaudelatour.be
Het kasteel van Latour heeft eigenaren van oude appelboomsoorten uitgenodigd om het uitzonderlijke sap van hun appels te degusteren. Goudkleurig, lekker, met een lange afdronk en 100% natuurlijk. Dit sap van oude variëteiten van de appelbomen van Latour (Virton) en omgeving bleek een kleine schat te zijn. Deze appels met hun specifieke, authentieke smaak zijn een kleine gouden schat die nog niet zolang geleden verloren werd gewaand. Bernard Thomas vond het bedroevend om de rode, witte, transparante, roodbruine appels, de Rambour, de Boskoop en andere oude appelsoorten onder de prachtige bomen te zien rotten. Hij ontmoette de eigenaren van oude boomgaarden van Latour, maar ook van Gomery, Ethe, Ruette en Virton. Met toestemming van de eigenaren, en nadat deze er hun eigen portie hadden afgehaald, heeft hij de appels zorgvuldig verder geplukt. En al enkele jaren produceert hij een authentiek lokaal appelsap. Onder de naam "Vergers de Latour"
Al enkele jaren worden de appels van Latour en omgeving geperst in Azannes, bij een fruitdistilleerderij aan de ingang van het Maasdorp Vieux Métiers. Daar wordt het ook gebotteld. "Jaar na jaar produceren we tussen de 1000 en 8000 liter sap. We zouden tot 20.000 liter kunnen gaan, maar dat is niet onze wens, omdat het dan niet langer een ambachtelijke productie zou zijn." Het is dit 100% natuurlijke appelsap dat Bernard Thomas serveert bij het ontbijt in zijn hotel-restaurant in het kasteel van Latour. Het wordt ook verkocht in de winkels en supermarkten van Gaume. Elk jaar ook brengt Bernard de eigenaren van de boomgaarden samen aan tafel om te proeven van het appelsap van het jaar.
Chateau    de Latour Chateau    de Latour
Hôtel *** Restaurant
Site créé par Michel Blaise © 2014 - 2024 www.mbcom.be
Château de Latour Bernard THOMAS 1 Rue du 24 Août B-6761 Latour-Virton Belgium Tel : +32 63 57 83 52 Fax : +32 63 60 82 19 info@chateaudelatour.be
Het kasteel van Latour heeft eigenaren van oude appelboomsoorten uitgenodigd om het uitzonderlijke sap van hun appels te degusteren. Goudkleurig, lekker, met een lange afdronk en 100% natuurlijk. Dit sap van oude variëteiten van de appelbomen van Latour (Virton) en omgeving bleek een kleine schat te zijn. Deze appels met hun specifieke, authentieke smaak zijn een kleine gouden schat die nog niet zolang geleden verloren werd gewaand. Bernard Thomas vond het bedroevend om de rode, witte, transparante, roodbruine appels, de Rambour, de Boskoop en andere oude appelsoorten onder de prachtige bomen te zien rotten. Hij ontmoette de eigenaren van oude boomgaarden van Latour, maar ook van Gomery, Ethe, Ruette en Virton. Met toestemming van de eigenaren, en nadat deze er hun eigen portie hadden afgehaald, heeft hij de appels zorgvuldig verder geplukt. En al enkele jaren produceert hij een authentiek lokaal appelsap. Onder de naam "Vergers de Latour"
Al enkele jaren worden de appels van Latour en omgeving geperst in Azannes, bij een fruitdistilleerderij aan de ingang van het Maasdorp Vieux Métiers. Daar wordt het ook gebotteld. "Jaar na jaar produceren we tussen de 1000 en 8000 liter sap. We zouden tot 20.000 liter kunnen gaan, maar dat is niet onze wens, omdat het dan niet langer een ambachtelijke productie zou zijn." Het is dit 100% natuurlijke appelsap dat Bernard Thomas serveert bij het ontbijt in zijn hotel-restaurant in het kasteel van Latour. Het wordt ook verkocht in de winkels en supermarkten van Gaume. Elk jaar ook brengt Bernard de eigenaren van de boomgaarden samen aan tafel om te proeven van het appelsap van het jaar.
Cliquez ici pour réserver l’hôtel en ligne Cliquez ici pour réserver l’hôtel en ligne
Chateau    de Latour Chateau    de Latour
Hôtel *** Restaurant
Site créé par Michel Blaise © 2014 - 2024 www.mbcom.be
Château de Latour Bernard THOMAS 1 Rue du 24 Août B-6761 Latour-Virton Belgium Tel : +32 63 57 83 52 Fax : +32 63 60 82 19 info@chateaudelatour.be
Het kasteel van Latour heeft eigenaren van oude appelboomsoorten uitgenodigd om het uitzonderlijke sap van hun appels te degusteren. Goudkleurig, lekker, met een lange afdronk en 100% natuurlijk. Dit sap van oude variëteiten van de appelbomen van Latour (Virton) en omgeving bleek een kleine schat te zijn. Deze appels met hun specifieke, authentieke smaak zijn een kleine gouden schat die nog niet zolang geleden verloren werd gewaand. Bernard Thomas vond het bedroevend om de rode, witte, transparante, roodbruine appels, de Rambour, de Boskoop en andere oude appelsoorten onder de prachtige bomen te zien rotten. Hij ontmoette de eigenaren van oude boomgaarden van Latour, maar ook van Gomery, Ethe, Ruette en Virton. Met toestemming van de eigenaren, en nadat deze er hun eigen portie hadden afgehaald, heeft hij de appels zorgvuldig verder geplukt. En al enkele jaren produceert hij een authentiek lokaal appelsap. Onder de naam "Vergers de Latour"
Al enkele jaren worden de appels van Latour en omgeving geperst in Azannes, bij een fruitdistilleerderij aan de ingang van het Maasdorp Vieux Métiers. Daar wordt het ook gebotteld. "Jaar na jaar produceren we tussen de 1000 en 8000 liter sap. We zouden tot 20.000 liter kunnen gaan, maar dat is niet onze wens, omdat het dan niet langer een ambachtelijke productie zou zijn." Het is dit 100% natuurlijke appelsap dat Bernard Thomas serveert bij het ontbijt in zijn hotel-restaurant in het kasteel van Latour. Het wordt ook verkocht in de winkels en supermarkten van Gaume. Elk jaar ook brengt Bernard de eigenaren van de boomgaarden samen aan tafel om te proeven van het appelsap van het jaar.